Zou het niet bijzonder zijn om een gebouw, pand of ander object helemaal in te pakken zoals de Bugaars-Amerikaanse kunstenaar Christo dat doet? Ik denk dat, als je het goed doet, het resultaat heel spectaculair kan zijn.

Beroemde ingepakte gebouwen en objecten.

Christo heeft over de hele wereld een aantal ‘inpak-kunstwerken’ gemaakt. Op zijn site is daar veel meer over te vinden. Voor hem was het inpakken van een gebouw een ware kunst. Een aantal bekende voorbeelden (zie foto’s) zijn: Valley Curtain in Colorado (1972), The Pont Neuf Wrapped in Parijs (1985) en Wrapped Reichstag in Berlijn (1995). U ziet ook nog een foto van Nicolas Feldmeyer.

Een gebouw inpakken, kan dat hier nu ook?

Natuurlijk, dat is geen probleem mits je voldoende tijd en budget hebt want vergis je niet. Een groot object inpakken vergt een gedegen voorbereiding en kost naast het materiaal veel mankracht om uit te voeren. Gebeurt het hier nu ook nog? Op de schaal van de Pont Neuf (de oudste brug van Parijs) of de Reichstag (in Berlijn) niet maar in het klein natuurlijk wel. Pas geleden hebben wij een pand op de wallen in Amsterdam ingepakt in opdracht van het van Gogh Museum.

Wie zijn wij en kunnen wij uw gebouw inpakken?

Wij zijn StrikXL en al jaren actief in de ‘inpak-branche’ van gebouwen maar dan met een breed lint en een grote strik. Onze projecten variëren van een eenvoudig lint voor uw deur tot een compleet pand waarbij we met een hoogwerker honderden meters lint bevestigen incl. een strik van 7,5 meter breed. Ik zou graag zeggen dat u bij ons ook terecht kunt voor het volledig inpakken van een groot gebouw maar dat is helaas niet het geval. Met gepaste jaloezie moet ik zeggen dat we dit aan kunstenaars als Christo overlaten.

Verder