grote strik met lint, oranje

Vraag en antwoord

Als je, zoals wij, dagelijks met strikken en linten in de weer bent is alles vrij duidelijk maar als u voor het eerst over een strik-opening nadenkt kunnen wij ons voorstellen dat er wel wat vragen zijn zoals: welke kleuren zijn er, hoe groot is zo’n strik en hoe lang kan alles blijven hangen? Op een aantal van deze vragen geven we hier een antwoord. Heeft u hierna nog vragen? Stel ons dan uw vraag via een e-mail of bel ons.

Welke kleuren zijn beschikbaar?

Om eerlijk te zijn, rood is de meest toegepaste kleur maar in de afgelopen jaren hebben we elke kleur wel eens gebruikt. Afhankelijk van uw huis- of voorkeur maken wij uw strik en lint op maat in de door u gewenste kleur. Overigens, wie zegt dat u het bij 1 kleur moet laten? Een 4-kleurige strik is voor ons geen probleem. We hebben 9 verschillende kleuren op voorraad maar kunnen desgewenst putten uit een assortiment van in totaal 32 verschillende kleuren. Bekijk hier alle kleuren.

Wat zijn de kosten?

Het is moeilijk om exacte prijzen te geven voor een strik & lint opening. Afhankelijk van uw wensen en situatie maken wij graag een vrijblijvende aanbieding. De totaalprijs wordt bepaald op basis van o.a: – de grote van de strik, – de lengte van het lint, – het aantal uren dat we verwachten nodig te hebben om alles te monteren & demonteren,  – de gekozen extra’s, – de transportkosten, – de (eventuele) inhuur van een steiger of hoogwerker.

Prijsindicatie

Wat we wel kunnen is u een indicatie geven. Voor een standaard strik van 2,5 meter breed compleet met een verticaal en horizontaal lint van ieder ongeveer 10 meter lang en 2 afhangende linten vanuit de strik moet u denken aan een bedrag van €850. Deze prijs is inclusief montage en een kijkbezoek vooraf, maar exclusief de transportkosten van €0,45 per gereden kilometer (voor het ophangen, weghalen en kijkbezoek). We gaan er dan vanuit dat we alles zonder al te veel problemen kunnen bevestigen. Zonder extra kosten nemen we, desgewenst, een grote schaar en een rode loper met verchroomde afzetpaaltjes & rode fluwelen koorden mee.

Welke afmetingen zijn mogelijk?

Onze kleinste strik is 1 meter breed en de, tot nu toe, grootste 7,5 meter.
Het lint dat we gebruiken maken we zelf en is dus in iedere breedte en lengte beschikbaar. De meestgebruikte breedte, voor gebruik rond een gebouw, is 70 cm.  en 35 cm. voor een beperkte openingshandeling voor uw deur.

Hoe lang kan een strik blijven hangen?

Vaak hangt een strik & lint niet langer dan een paar uur op 1 dag maar als u dat wilt kunnen we de strik ook een paar dagen, een week of zelfs een paar maanden laten hangen. Dat laatste komt niet zo vaak voor en vergt wel wat extra werk om het een en ander stevig te bevestigen.

Hoe maken jullie het vast?

Voor het bevestigen van de strik en het lint zijn wij afhankelijk van de mogelijkheden die het betreffende gebouw, object of zelfs ‘de lege ruimte’ bieden. We gebruiken klemmen, haakjes, spieën, magneten, zuignappen en nog veel meer attributen die we in de loop van de jaren hebben verzameld om alles zo goed mogelijk te bevestigen. Wat we niet doen is gaten boren of spijkeren, behalve als het niet anders kan en dan ook alleen met uitdrukkelijke toestemming van de opdrachtgever.

Hoe hoog mag mijn gebouw zijn?

Een kenmerk van gebouwen is dat ze soms wel eens hoog kunnen zijn. Om er toch bij te kunnen gebruiken we een trap, ladder, rolsteiger, hoogwerker of glazenwassersbakje. Is het hiermee nog niet mogelijk dan kunnen onze specialisten zich ook nog abseilend langs de gevel begeven. Uiteraard doen wij dit altijd veilig. Uw gebouw mag dus best wel hoog zijn, zolang wij veilig kunnen werken is dat voor ons geen probleem.

Kan het met elk gebouw?

We bevestigden in de afgelopen jaren onze strikken tegen vele gebouwen, dat kan een groot bedrijfsgebouw zijn maar ook het eerste woonhuis in een wijk. Uiteraard zit daar nog een hoop tussen zoals b.v. een winkel, school, hotel, restaurant, kantoor, kerk, parkeergarage, buurthuis, stadhuis, ziekenhuis en sporthal. Maar ook strikten we al eens een rozenpoort, balvanghek, bouwbord en auto. Heeft u helemaal niets om de strik & het lint aan te bevestigen dan bouwen wij graag, op maat, een poort voor u.

Hoe zit het met de openingshandeling?

Wordt het lint ook gebruikt als openingshandeling dan knipt u dit door met een grote schaar waar wij voor zorgen. Maar het is ook mogelijk om het (speciaal geprepareerde) lint met een auto of  fiets door te rijden of zelf de complet strik los te trekken (alhoewel dit vaak makkelijker is gezegd dan gedaan). De strik uit elkaar trekken is helaas, vanwege het frame, niet mogelijk.

Wat is er nog meer mogelijk?

Naast de strik, het lint en de al genoemde grote schaar kunnen wij ook voor een rode loper met verchroomde afzetpaaltjes & koorden zorgen of een grote sleutel. Ook vaak toegepast is het afschieten van dwarrels & streamers op het moment van de handeling.

Verder